Recepty > polévky > zelná polévka s jablky
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g kysaného zelí, 2 cibule, 50 g anglické slaniny, 1 lžíce oleje, 1 litr masového vývaru, sůl, pepř, 1/2 lžičky kmínu, špetka cukru, 1 jablko, 1 lžíce posekané petrželky
Recept na přípravu:
Kysané zelí nakrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme cibuli pokrájenou na kostičky a zesklovatíme. Přidáme kysané zelí a krátce osmahneme. Přilijeme vývar a přikryté vaříme na malém v ohni asi 30 minut. Polévku osolíme, opepříme, osladíme a ochutíme kmínem. Jablko oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jádřinec, dužinu nastrouháme do polévky a ještě krátce povaříme. Polévku rozdělíme do předehřátých hlubokých talířů a podáváme zdobenou petrželkou.
Další recepty:
Zabijačková polévka s nadrobno nasekanou petrželkou.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Čočková polévka na kyselo zdobená petrželkou.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Hovězí maso na celeru odáváme s rýží nebo bramborovým knedlíkem.
Uzený vývar s kroupami které přidáme do vývaru.
Vajíčková tlačenka převázaná a uvařená.
Polévka z celeru se smetanou.
Zelňačka z uzených kostí ochucená podle potřeby polévkovým kořením a solí.
Krémová česnečka s prolisovaným stroužkem česneku.
Zelná polévka s bramborem pokrájeným a uvařeným.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Česneková omáčka z vepřových kostí
Zelná polévka s jablky přináší na české talíře svoji chuť.