Recepty

Recepty > polévky > zelná polévka s jáhlami

Zelná polévka s jáhlami

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 a 1/4 litru vývaru z kostí, 250 g hlávkového zelí, 2-3 houby, 40 g jáhel, 30 g sádla, 40 g hladké mouky, sůl

Recept na přípravu:

Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme procezeným studeným vývarem, rozšleháme a dáme vařit. Do vroucí polévky přidáme nakrájené zelí, očištěné na plátky pokrájené houby a přebrané spařené jáhly. Vaříme až je vše měkké. Hotovou polévku podle chuti přisolíme. Pokud nemáme vývar z kostí, zalijeme jíšku vodou a polévku dochutíme kouskem masoxu, se kterým ji již jen krátce povaříme.

Další recepty:
Jáhlová polévka z vývaru.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Pikantní zelňačka s brambory.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Jáhlové rizoto s kuřecím masem vložíme do zapékací misky.
Zelná polévka z kysaného zelí kterou zvolna vaříme.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Krémová zelňačka se smetanou.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Žampionový krém dochutíme solí a pepřem.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s prolisovaným česnekem.
Ovesná polévka se sýrem

Recepty
Motto

Zelná polévka s jáhlami má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.