Recepty

Recepty > polévky > zelná polévka s párkem či klobádou

Zelná polévka s párkem či klobádou recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

čtvrt až půl hlávky zelí (podle velikosti), 1 větší brambor, 1 cibule, 1 nožička párku nebo klobásy, olej, 1 lžička mleté papriky, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 1 lžíce zásmažky, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Na troše rozehřátého oleje zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme papriku, nakrouhané zelí a promícháme. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, okmínujeme a pod pokličkou vaříme asi 10 minut. Pak přidáme na kostičky nakrájený brambor a vaříme dál do změknutí. Mezitím na oleji osmažíme na kousky nakrájenou uzeninu a přidáme do polévky. Vmícháme zásmažku a ještě chvíli povaříme. Podle chuti dokořeníme. Na talíři posypeme posekanou petrželkou.

Další recepty:
Brokolicová polévka se smetanou z kelímku.
Vajíčková tlačenka převázaná a uvařená.
Krémová česnečka s prolisovaným stroužkem česneku.
Zelná polévka z kysaného zelí s na kostičky nakrájeným párkem.
Zelňačka z uzených kostí ochucená podle potřeby polévkovým kořením a solí.
Boršč z hovězího masa podáváme s miskou smetany.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Zabijačková polévka s nadrobno nasekanou petrželkou.
Hovězí maso na celeru odáváme s rýží nebo bramborovým knedlíkem.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné dochucená česnekem.
Brokolice v sýrové omáčce s těstovinami.
Zelná polévka s klobásou

Recepty
Motto

Zelná polévka s párkem či klobádou přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.