Recepty

Recepty > polévky > zelná polévka z kysaného zelí s klobáskou

Zelná polévka z kysaného zelí s klobáskou

Suroviny potřebné pro přípravu:

150g kysaného zelí, 2 dl šťávy z kysaného zelí, 200g vepřového masa, hrst sušených hub, 150g domácí uzené klobásky, sůl, mletý černý pepř, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 1 cibule, 2 stroužky česneku, majoránka, 250g vařených širokých nudlí

Recept na přípravu:

Kysané zelí nakrájejte, vložte do 1,5 litru vody, přidejte nakrájené maso a omyté houby, osolte, okořeňte a přiveďte k varu. Přidejte celou cibuli, nakrájený česnek, bobkový list a vařte do poloměkka. Přidejte šťávu z kysaného zelí, klobásu, podle kyselosti dolijte vodu a vařte doměkka. Zelňačku ochuťte majoránkou a podávejte s nudlemi.

Další recepty:
Toskánská cibulačka podle italského receptu.
Zeleninová pánev na řecký způsob voní středomořským světem.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Španělská česnečka z osmahnutého česneku.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Kyselica s klobásou kterou nakrájíme na kolečka.
Zelná polévka z kysaného zelí s párkem který nakrájíme na kostičky.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Smetanová polévka s houbami a zelenou pažitkou.
Zeleninová polévka s houbami jíž dochutíme smetanou.
Valašská kyselica s brambory.
Zeleninový krém zasypeme zelenou petrželkou.
Zelná polévka s uzeným masem

Recepty
Motto

Zelná polévka z kysaného zelí s klobáskou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.