Recepty > polévky > zelňačka naší babičky
Suroviny potřebné pro přípravu:
Potřebné suroviny jsou napsány v textu receptu.
Recept na přípravu:
Na sádle osmahneme cibulku, kmín a nakrájenou klobásku, poprášíme sladkou paprikou, zalijeme vývarem, přidáme na kostky nakrájené brambory a 15 min. vaříme. Pak přidáme nakrájené kysané zelí, předem uvařené fazole a sušené, předem namočené hříbky. Zahustíme podle chuti a dosolíme, zdobíme kysanou smetanou a petrželkou.
Další recepty:
Jahodové čatní ke smaženým masům.
Bramboráky z cukety zdobíme cherry rajčátky a salátem.
Pikantní zelňačka s brambory.
Fazolačka s klobásou pokrájenou.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Jemné játrové knedlíčky do polévky zavaříme.
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná jíškou.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Zelňačka s klobáskou
Zelňačka naší babičky přináší na talíře vytříbenou chuť.