Recepty > polévky > zelňačka podle tradičního receptu
Suroviny potřebné pro přípravu:
3/4 litru vody, 150 g kyselého zelí, 2 brambory, 250 ml smetany, 20 g hladké mouky, 1 žloutek, 20 g másla, sůl, kmín, citron nebo ocet
Recept na přípravu:
Kyselé zelí propláchneme studenou vodou, drobně pokrájíme a dáme vařit do osolené vody s kmínem. Přidáme na kostky nakrájené brambory a vaříme asi 20 minut. Polévku zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně, krátce povaříme, vešleháme žloutek a máslo. Podle chuti přikyselíme citrónem nebo octem.
Další recepty:
Svítek do polévky rozkrájíme na nudle.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Koprová omáčka s houskovým knedlíkem.
Zeleninová polévka s houbami můžeme dochutit smetanou.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplý k čaji.
Soljanka po gruzínsku s rajčatovým protlakem a okurkami.
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Noky do polévky z krupice zavaříme.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Sýrový svítek do polévky je zavářka.
Zelňačka s mrkví
Zelňačka podle tradičního receptu přináší na české talíře svoji chuť.