Recepty > polévky > zelňačka s bramborem
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g brambor, 500 ml mléka, 1 vejce, 250 g kysaného zelí, bobkový list, 3 kuličky nového koření, ocet, lžíce sádla nebo oleje, lžíce hladké mouky
Recept na přípravu:
Na rozehřátém sádle nebo oleji osmahneme cibuli, přidáme zelí, bobkový list, nové koření, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Poté polévku zalijeme mlékem s moukou, povaříme, osolíme, ochutíme octem a vlijeme rozkvedlané vejce. Přidáme uvařené a pokrájené brambory, povaříme a podáváme.
Další recepty:
Španělská česneková polévka do které přidáme kostičky z osmažené veky.
Rychlá sýrová polévka s rohlíkem.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny předem uvařenými.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Pravý ukrajinský boršč nakonec krátce podusíme.
Česneková omáčka ke steaku příloha.
Krémová zelňačka dochucená vegetou.
Ruský boršč s mletým masem podáváme s polévkovým kořením.
Mexická fazolačka chuťově doladěná estragonovým octem.
Pikantní zelňačka kterou dochutíme smetanou.
Svíčková z králíka halali rozmixovaná.
Ovarová polévka s kroupami kterou dochutíme česnekem.
Italská rajčatová omáčka
Zelňačka s bramborem má své chuťové kouzlo.