Recepty

Recepty > polévky > zelňačka s bramborem

Zelňačka s bramborem

Suroviny potřebné pro přípravu:

400 g brambor, 500 ml mléka, 1 vejce, 250 g kysaného zelí, bobkový list, 3 kuličky nového koření, ocet, lžíce sádla nebo oleje, lžíce hladké mouky

Recept na přípravu:

Na rozehřátém sádle nebo oleji osmahneme cibuli, přidáme zelí, bobkový list, nové koření, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Poté polévku zalijeme mlékem s moukou, povaříme, osolíme, ochutíme octem a vlijeme rozkvedlané vejce. Přidáme uvařené a pokrájené brambory, povaříme a podáváme.

Další recepty:
Španělská česneková polévka do které přidáme kostičky z osmažené veky.
Rychlá sýrová polévka s rohlíkem.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny předem uvařenými.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Pravý ukrajinský boršč nakonec krátce podusíme.
Česneková omáčka ke steaku příloha.
Krémová zelňačka dochucená vegetou.
Ruský boršč s mletým masem podáváme s polévkovým kořením.
Mexická fazolačka chuťově doladěná estragonovým octem.
Pikantní zelňačka kterou dochutíme smetanou.
Svíčková z králíka halali rozmixovaná.
Ovarová polévka s kroupami kterou dochutíme česnekem.
Italská rajčatová omáčka

Recepty
Motto

Zelňačka s bramborem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.