Recepty

Recepty > polévky > zelňačka s brambory z kysaného zelí

Zelňačka s brambory z kysaného zelí

Suroviny potřebné pro přípravu:

1/2 litru vody, sůl, kmín, 2-3 brambory, 150-200 g kysaného zelí, lžíci hladké mouky, 3/4 kysané smetany, 30 g másla, 1 vejce

Recept na přípravu:

Do vody dáme sůl, kmín a na kostky nakrájené brambory. Po chvilce vaření vložíme kysané zelí a povaříme. Poté zelňačku zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky. Zelňačku povaříme a do hotové nakonec zakvedláme vejce a přidáme kousek másla.

Další recepty:
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Rajčatová polévka s noky do které přidáme rajčatovou šťávu.
Bílá polévka s vajíčkem dochucená octem.
Fazolačka z bílých fazolí a špetkou majoránky.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Jemná bramborová polévka ke které přilijeme mléko se žloutkem.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou petrželkou.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Fazolačka z červených fazolí

Recepty
Motto

Zelňačka s brambory z kysaného zelí přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.