Recepty

Recepty > polévky > zelňačka s čerstvými jablky

Zelňačka s čerstvými jablky

Suroviny potřebné pro přípravu:

bílé zelí, pórek, jablka, točený salám, červená paprika, olej, kuřecí vývar, kari koření, čerstvá petrželka, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Hlávku zelí rozkrojíme na čtvrtky, vyřízneme košťál a nakrájíme na proužky. Pórek očistíme a nakrájíme ho na kolečka. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky. Vše omyjeme a necháme okapat. V hrnci zahřejeme olej, rozmícháme v něm kari, přidáme nakrájenou zeleninu a za stálého míchání ji podusíme. Zalijeme vývarem, přidáme pepř a sůl a asi půl hodiny vaříme. Pak přidáme oloupaný a na kostičky nakrájený salám a na osminky nakrájená jablka. Polévku ještě asi deset minut povaříme, podle potřeby dochutíme a horkou podáváme. Jednotlivé porce polévky při podávání na talířích bohatě zasypeme posekanou petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem.

Další recepty:
Staročeská bramboračka se zelenou petrželkou.
Krémová zelňačka se smetanou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Pikantní zelňačka s brambory.
Švestková polévka z vypeckovaných švestek.
Uzená polévka s rýží s brambory a zeleninou.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Koprová kulajda do nějž vmícháme pokrájená vejce.
Okurková omáčka s houskovým knedlíkem.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s prolisovaným česnekem.
Luštěninová polévka

Recepty
Motto

Zelňačka s čerstvými jablky má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.