Recepty

Recepty > polévky > zelňačka s cizrnou z kysaného zelí

Zelňačka s cizrnou z kysaného zelí

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g kysaného zelí, 120 g cizrny, 1 mrkev, 1 cibule, 50 g oleje, 30 g hladké mouky, 2 stroužky česneku, 1 lžička kmínu, sůl, mletý pepř

Recept na přípravu:

Přes noc namočenou cizrnu uvaříme v osolené vodě doměkka. Najemno pokrájenou cibuli orestujeme v hrnci na rozpáleném oleji, zaprášíme moukou, krátce opečeme, zalijeme litrem studené vody, promícháme a za občasného míchání uvedeme do varu. Proprané a odkapané zelí nakrájíme, přihodíme do hrnce, přidáme na plátky nakrájenou mrkev, kmín, pepř a prolisovaný česnek a zvolna vaříme doměkka. Do polévky přidáme uvařenou cizrnu, krátce převaříme a dochutíme solí.

Další recepty:
Houbová kulajda - z rozehřátého másla a mouky připravíme jíšku.
Domácí nudle do polévky skladujeme na suchém chladném místě.
Cibulačka z červené cibule podáváme ji se zapečenými sýrovými toustíky.
Hustá květáková polévka kterou zjemníme smetanou.
Tyrolské knedlíčky do polévky zavaříme.
Moravská česnečka a trochou rozmačkaných brambor.
Smetanová žampionová polévka kterou prohřejeme.
Květákové placičky se sýrem smažíme ze všech stran do zlatohněda.
Moravská zelňačka s pečivem.
Zelňačka s fazolemi ke které nakonec přilijeme šlehačku.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Smaženice z žampionů s vejci.
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Zelňačka s cizrnou

Recepty
Motto

Zelňačka s cizrnou z kysaného zelí přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.