Recepty > polévky > zelňačka s čočkou a kysanou smetanou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
80g kysaného zelí, 80g čočky, 30g slaniny, 30g hladké mouky, cibule, sůl, ocet, šálek kysané smetany
Recept na přípravu:
Čočku uvaříme do poloměkka, přidáme na nudličky nakrájené zelí a dovaříme. Z nakrájené slaniny, cibule a hladké mouky si připravíme jíšku, kterou polévku zahustíme. Chvilku povaříme, přidáme sůl, dochutíme octem a na závěr přidáme kysanou smetanu.
Další recepty:
Zelná polévka z kysaného zelí.
Hovězí guláš z hovězího masa.
Zelňačka s klobásou kterou můžeme nahradit jinou uzeninou.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky a nudličkami.
Zelná polévka s bramborem z kysaného zelí.
Bramboračka je klasika.
Zelňačka ze sterilovaného zelí.
Dýňová polévka s kari kořením.
Pantátova zelňačka z hlávkového zelí.
Houbová omáčka se smetanou z čerstvých hub.
Hrstková polévka
Ochutnejte recept zelňačka s čočkou a kysanou smetanou.