Recepty

Recepty > polévky > zelňačka s dobrou chutí

Zelňačka s dobrou chutí

Suroviny potřebné pro přípravu:

kysané zelí, brambory, hladká mouka, slanina, sádlo, kysaná smetana, vejce, klobása, masox, kmín, mletá paprika, sůl

Recept na přípravu:

Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme na pánvičce, přidáme sádlo, mouku a připravíme jíšku. Poté vmícháme mletou papriku, zalijeme horkou vodou, metličkou rozšleháme a povaříme. Kysané zelí pokrájíme na menší kousky, vložíme ho do vařící vody a uvaříme do poloměkka. Přidáme kmín, sůl, masox, brambory nakrájené na kostičky a uvaříme doměkka. Jíšku a klobásu pokrájenou na kolečka vmícháme do polévky. Několik minut ještě povaříme a nakonec zjemníme polévku smetanou rozšlehanou s vejcem. Už nevaříme a okamžitě podáváme.

Další recepty:
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Pikantní zelňačka s brambory.
Švestková polévka z vypeckovaných švestek.
Uzená polévka s rýží s brambory a zeleninou.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Staročeská bramboračka se zelenou petrželkou.
Koprová kulajda do nějž vmícháme pokrájená vejce.
Okurková omáčka s houskovým knedlíkem.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s prolisovaným česnekem.
Krémová zelňačka se smetanou.
Luštěninová polévka

Recepty
Motto

Zelňačka s dobrou chutí má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.