Recepty

Recepty > polévky > zelňačka s houbami ze šťavnatého zelí

Zelňačka s houbami ze šťavnatého zelí

Suroviny potřebné pro přípravu:

1/2 kg šťavnatého kysaného zelí, 100 g sušených hub (nebo 300 g čerstvých), 1 cibule, 1-2 brambory, 1 lžíce sójové mouky, lžíce hladké mouky, 2 lžičky mleté sladké červené papriky, lžíce sušeného droždí, 3 lžíce oleje, sůl, voda

Recept na přípravu:

Houby (pokud máme sušené, předem je namočíme) osmažíme, zalijeme trochou vody, přidáme nadrobno nakrájené brambory a povaříme. Před ukončením vaření přidáme droždí a mletou papriku a nakonec mouku rozmícháme v troše vody. Po chvíli dušení přilijeme potřebné množství vody, přivedeme do varu a odstavíme. Vmícháme sójový jogurt (můžeme i normální), kyselé zelí a sůl a zelná polévka se může podávat na stůl.

Další recepty:
Smetanová okurková omáčka se lžičkou másla.
Zelňačka s klobásou s kysanou smetanou.
Mléčná rýže se lžicí smetany.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Česnečka se sýrem a šunkou posypaná pažitkou.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Vločková polévka s mrkví a bílým jogurtem.
Okurková polévka za studena s nadrobno nasekaným koprem.
Česnečka se sýrem z prolisovaného česneku.
Zelňačka s klobásou a bramborem dochucená majoránkou.
Polévka z chřestu kterou zjemníme cukrem.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Polévka z rýže

Recepty
Motto

Zelňačka s houbami ze šťavnatého zelí přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.