Recepty > polévky > zelňačka s klobásou a smetanou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g kysaného zelí, 200 g brambor, 2 nožičky klobásy, 50 g slaniny, 1 cibule, 100 ml smetany, lžíce hladké mouky, pepř, sůl, sladká paprika, bobkový list
Recept na přípravu:
Zelí překrájíme a společně s na kostičky nakrájenými brambory zalijeme vodou a povaříme. Slaninu nakrájíme na kostky, zpěníme na rozpálené pánvi, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a na kolečka nakrájené klobásy, posypeme paprikou a přidáme k zelí a bramborám. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou a povaříme.
Další recepty:
Kmínová polévka s vajíčkem které do ní vmícháme.
Boršč s klobásou, do každé porce přidáme zakysanou smetanou.
Česnečka s vajíčkem posypaná ementálem.
Zelňačka s klobásou a houbami se lžící zakysané smetany.
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Rajská polévka se smetanou a strouhaným sýrem.
Kuře s kysaným zelím a klobásou podáváme s bramborovými knedlíky.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Čočková polévka se zeleninou a rozmačkaným česnekem.
Zeleninová polévka se zelím a rozšlehanými vejci, která necháme v polévce srazit.
Zelňačka z hlávkového zelí
Ochutnejte recept zelňačka s klobásou a smetanou.