Recepty > polévky > zelňačka s klobásou a zakysanou smetanou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g kysaného zelí, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 50 g sušených hub, 100 g uvařených brambor, 50 g klobásy, 50 g hladké mouky, 6 lžic zakysané smetany, 200 ml mléka, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, kostka hovězího bujonu
Recept na přípravu:
Kysané zelí nakrájíme, lehce propláchneme, přidáme zeleninu, bujon, sušené houby, koření, zalijeme půl litrem vody a uvaříme doměkka. Zvlášť si uvaříme nakrájené brambory, které po uvaření přidáme do zelňačky. Klobásu nakrájíma na kolečka, osmahneme a také přidáme do vařící se polévky. Hladkou mouku rozšleháme v mléce, zahustíme s ní zelňačku a povaříme. Poté polévku odstavíme a přidáme zakysanou smetanu.
Další recepty:
Zeleninová polévka se zelím a rozšlehanými vejci, která necháme v polévce srazit.
Zelňačka s klobásou a houbami se lžící zakysané smetany.
Kroupová polévka s uzeným masem do které přidáme zvlášť uvařené kroupy.
Kuře s kysaným zelím a klobásou podáváme s bramborovými knedlíky.
Kmínová polévka s vajíčkem které do ní vmícháme.
Boršč s klobásou, do každé porce přidáme zakysanou smetanou.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou dochucená najemno nakrajeným koprem.
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Rajská polévka se smetanou a strouhaným sýrem.
Tvarohové řezy se zakysanou smetanou zdobíme rozehřátou čokoládou na vaření.
Zelňačka z hlávkového zelí
Ochutnejte recept zelňačka s klobásou a zakysanou smetanou.