Recepty > polévky > zelňačka s klobásou a zelím
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
350 g kysaného zelí, 1 cibule, 50 ml oleje, 10 g mleté papriky, 200 g brambor, bobkový list, pepř, sůl, 70 g hladké mouky, 40 ml smetany, česnek, 100 g klobásy, vegeta
Recept na přípravu:
Kysané zelí překrájíme na menší kousky a pokud je příliš kyselé, propláchneme ho studenou vodou. Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku, přisypeme mletou papriku a necháme zpěnit. Pozor, papriku nesmíme připálit, zhořkla by. K zelí přidáme na kostičky nakrájené brambory, osmaženou cibulku, bobkový list a pepř, zalijeme půl litrem vody, osolíme a společně vaříme alespoň 20 minut. Prosátou hladkou mouku rozmícháme se smetanou a zahustíme s ní polévku, přidáme prolisovaný česnek a vše ještě chvíli povaříme. Nakrájenou klobásu lehce osmahneme na pánvi a přidáme do polévky, kterou nakonec dochutíme polévkovým kořením. Dobrou chuť.
Další recepty:
Česnečka s vajíčkem posypaná ementálem.
Zelňačka s klobásou a houbami se lžící zakysané smetany.
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami do které rozšleháme vajíčko.
Kmínová polévka s vajíčkem které do ní vmícháme.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Zeleninová polévka s cuketou kterou necháme projít varem.
Kuře s kysaným zelím a klobásou podáváme s bramborovými knedlíky.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Čočková polévka se zeleninou a rozmačkaným česnekem.
Zeleninová polévka se zelím a rozšlehanými vejci, která necháme v polévce srazit.
Boršč s klobásou, do každé porce přidáme zakysanou smetanou.
Zelňačka z hlávkového zelí
Ochutnejte recept zelňačka s klobásou a zelím.