Recepty > polévky > zelňačka s mrkví
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 menší hlávka bílého zelí, 1 mrkev, 3 brambory, sůl, mouka, máslo, vegeta, pepř
Recept na přípravu:
Zelí nakrájíme na krátké nudličky, které vložíme do hrnce, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájené brambory. Zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Pak si připravíme jíšku z mouky a másla, kterou polévku zahustíme. Ještě chvíli povaříme, ochutíme vegetou a pepřem. Polévka je nejlepší druhý den, když se pořádně rozleží.
Další recepty:
Banánový dort lehké chuti.
Zelňačka s uzeným masem z plece.
Gulášová polévka z mletého masa - necháme ji zvolna provařit.
Kuřecí vývar s nudlemi z drůbků.
Domácí nudle z těsta.
Polévka z vepřového mletého masa, které smícháme s hrnkem rýže.
Kuřecí vývar s drobením pro jehož přípravu se hodí kuřecí stehna.
Zelňačka na kterou použijeme sklenici sterilovaného zelí.
Drůbeží vývar z drobů a koster.
Krevetová omáčka s mascarpone italským sýrem.
Krevetová polévka
Ochutnejte recept zelňačka s mrkví.