Recepty

Recepty > polévky > zelňačka s nožičkou párku

Zelňačka s nožičkou párku

Suroviny potřebné pro přípravu:

čtvrt až půl hlávky zelí (podle velikosti), 1 větší brambora, 1 cibule, 1 nožička párku, olej, 1 lžička mleté papriky, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 1 lžíce zásmažky, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Na troše oleje zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme papriku, nakrouhané zelí a promícháme. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, okmínujeme a pod pokličkou vaříme asi 10 minut. Poté přidáme na kostičky nakrájenou bramboru a vaříme do změknutí. Mezitím na oleji osmažíme na kousky nakrájenou nožičku párku a přidáme do polévky. Vmícháme zásmažku a ještě chvíli povaříme. Podle chuti dokořeníme. Na talíři posypeme posekanou petrželkou.

Další recepty:
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Moravská česnečka a trochou rozmačkaných brambor.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Cibulačka z červené cibule podáváme ji se zapečenými sýrovými toustíky.
Moravská zelňačka s pečivem.
Zelňačka s klobásou a houbami sušenými.
Domácí nudle do polévky skladujeme na suchém chladném místě.
Hustá květáková polévka kterou zjemníme smetanou.
Tyrolské knedlíčky do polévky zavaříme.
Smetanová žampionová polévka kterou prohřejeme.
Květákové placičky se sýrem smažíme ze všech stran do zlatohněda.
Zelňačka s fazolemi ke které nakonec přilijeme šlehačku.
Smaženice z žampionů s vejci.
Zelňačka s párkem

Recepty
Motto

Zelňačka s nožičkou párku přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.