Recepty > polévky > zelňačka s paprikou
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g bílého zelí, cibule, mletá sladká paprika, 3 kuličky pepře, 9 dl vývaru ze slepičího bujonu, sůl, 30 g tuku, vejce, petrželka
Recept na přípravu:
Zelí nakrájíme na čtverečky. Nakrájenou cibuli na kostičky zpěníme na tuku, vmícháme mletou papriku, po zpěnění ihned zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Do vývaru přidáme zelí, pepř a sůl a dusíme, až zelí změkne. Nakonec do polévky vmícháme rozšlehané vejce a necháme je srazit. Před podáváním ještě polévku posypeme nadrobno posekanou petrželkou.
Další recepty:
Krémová zelňačka dochucená vegetou.
Vločková polévka se zeleninou dochucená dle vlastní chuti.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Rychlá rajská omáčka s plněnými fazolovými lusky.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Česnečka s bramborem který vyříme do změknutí.
Mexická salsa chutná k pečivu.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Zimní zeleninová polévka kterou zmrazíme.
Frankfurtská polévka s párkem kterou posypeme pažitkou.
Slovenská kapustnica do které přidáme kysanou smetanu.
Mexická fazolačka chuťově doladěná estragonovým octem.
Zimní polévka
Zelňačka s paprikou má své chuťové kouzlo.