Recepty > polévky > zelňačka s rýží a strouhaným sýrem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/2 hlávky bílého zelí, 1 středně velký pórek, 2 brambory, 6 dkg rýže, 3 dkg strouhaného sýra, mletý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Zelí nakrájíme na nudličky, brambory na kostičky, pórek na kolečka, vložíme do 1 litru osolené vody a mírně vaříme pod pokličkou doměkka. Pak to rozmixujeme {nebo rozmačkáme dobře vidličkou když to nechceme moc jemne}. Rýži mezi tím zvlášť uvaříme a pak smícháme s krémovou hmotou a chvilku ještě povaříme. Pak dosolíme, opepříme. Do talíře dáme trochu strouhaného sýra a zalijeme krémovou zelňačkou.
Další recepty:
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Smetanová žampionová polévka kterou zjemníme smetanou.
Čínská krabí polévka z krabího masa.
Zelňačka s klobásou a uzeným masem nakrájeným na kousky.
Piškotový svítek nakrájíme na kostičky.
Italské rizoto s houbami posypeme parmazánem.
Kotlety se sýrem k nimž je vhodná rýže nebo hranolky.
Boršč bez masa z tofu.
Žampionová polévka s celerem.
Zelňačka s klobásou duchucená cukrem.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Zelňačka s klobásou a houbami
Ochutnejte recept zelňačka s rýží a strouhaným sýrem.