Recepty

Recepty > polévky > zelňačka s vepřovým masem

Zelňačka s vepřovým masem

Suroviny potřebné pro přípravu:

hlávkové zelí, vepřové maso, cibule, česnek, mrkev, petržel, brambory, rajčata, zeleninový vývar, olej, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Hlávkové zelí očistíme, vyřízneme košťál a nakrájíme ho na nudličky. Na rozpáleném oleji osmahneme očištěnou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a za stálého míchání osmažíme. Osolíme, opepříme a mírně podlijeme vodou. Pod pokličkou na mírném plameni dusíme do polo měkka. Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a česnek. Podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme dalších asi deset minut. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a spolu se zelím přidáme do polévky. Dolijeme vodou, ještě dochutíme solí a pepřem a vaříme. Nakonec přidáme pokrájená rajčata a vaříme, dokud vše není zcela měkké. Polévku podáváme ještě horkou.

Další recepty:
Uzená polévka s rýží s brambory a zeleninou.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Staročeská bramboračka se zelenou petrželkou.
Koprová kulajda do nějž vmícháme pokrájená vejce.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Okurková omáčka s houskovým knedlíkem.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s prolisovaným česnekem.
Krémová zelňačka se smetanou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Švestková polévka z vypeckovaných švestek.
Luštěninová polévka

Recepty
Motto

Zelňačka s vepřovým masem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.