Recepty > polévky > zelňačka z bílého zelí s klobásou
Suroviny potřebné pro přípravu:
trocha bílého zelí, 3 brambory, 2 nožičky klobásy, 1 hrst sušených hub, 1 cibule, 2 lžíce sádla, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžička mletého kmínu,1 lžička papriky, 2 bobkové listy,5 kuliček nového koření, 8 kuliček pepře, 150 ml smetany, masox
Recept na přípravu:
Cibuli nakrájíme na kostičky, dáme do kastrolu se sádlem, orestujeme, přidáme pokrájené zelí, kmín, bobkový list, pepř a nové koření. Vše orestujeme dozlatova. Přidáme nakrájenou klobásu, restujeme tak dlouho než pustí tuk a zasypeme hladkou moukou a lžičkou papriky. Zalijeme vývarem, přidáme nakrájené brambory a houby. Pomalu provaříme, dosolíme a přidáme smetanu.
Další recepty:
Karbanátky z ovesných vloček se zeleninou smažíme na rozpáleném oleji.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které zavaříme.
Zelňačka s uzeným masem nakonec přidáme nasekaný kopr, prolisovaný česnek a dochutíme.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Kotlíková polévka s najemno nasekanou petrželkou a pažitkou.
Kmínová polévka s vajíčkem ozdobená při podávání nadrobno nasekanou petrželkou.
Zelňačka z bílého zelí kysaného.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné je chutný pokrm.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Cuketa s vajíčkem kterým ji zalijeme.
Zelňačka s klobásou a smetanou
Zelňačka z bílého zelí s klobásou přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.