Recepty > polévky > zelňačka z uzeného kolena
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 uzené koleno, 500 g kyselého zelí, 1 brambor, 40 g sádla, 1 střední cibule, 200 g hrachu, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Předem si namočíme hrách, který poté uvaříme. Uzené koleno vaříme ve větším hrnci doměkka. Syrový brambor nastrouháme. Na rozehřátém sádle osmahneme cibulku, přidáme zelí a nastrouhaný brambor. Vývar z uzeného kolena scedíme a přidáme do něj směs zelí, bramborů a cibulky a uvařený hrách. Maso z kolena nakrájíme na kousky a také přidáme do polévky. Promícháme, necháme ještě několik minut na mírném plameni povařit a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Podáváme s pečivem.
Další recepty:
Zeleninová polévka s nudlemi posypaná parmezánem.
Zelňačka s fazolemi a šlehačku.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Dijonské brambory s cibulkou.
Hrstková polévka zahuštěná jíškou.
Krémová zelňačka posypaná nadrobno pokrájenou petrželkou.
Česnečka s vajíčkem posypaná ementálem.
Zeleninová polévka se zelím a brambory.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky chutná s bílým pečivem.
Pohanková nádivka s kuřetem pečeme půl hodinky.
Zelňačka s klobásou
Ochutnejte recept zelňačka z uzeného kolena.