Recepty

Recepty > polévky > zelňačka zelová

Zelňačka zelová

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 vrchovaté lžíce másla, 2-3 lžíce hladké mouky, 2 plné lžičky mleté sladké papriky, 1 litr vody, 5 větších brambor, 500 g kysaného zelí, kmín, 250 ml smetany, sůl, špetka harmonie chuti

Recept na přípravu:

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přimícháme 2 plné lžičky mleté sladké papriky, ihned zalijeme studenou vodou a dobře metličkou rozšleháme, aby nezůstaly hrudky. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a za občasného míchání zvolna vaříme. Zvlášť uvaříme překrájené kysané zelí s kmínem, které pak přidáme do polévky. Když jsou brambory měkké, přilijeme smetanu, osolíme, zamícháme a dochutíme Aromatem nebo ochucovadlem.

Další recepty:
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor.
Kuřecí maso na kari s rýžovými nudlemi.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Boršč z červené řepy dochutíme kořením a česnekem.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Polévka z červené čočky a rajčat, dochutíme ji petrželkou.
Zelňačka s klobásou zjemněná smetanou.
Fazolačka s uzeným masem kterou posypeme nakrájenou pažitkou.
Polévka z červené čočky

Recepty
Motto

Zelňačka zelová má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.