Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg kyselého zelí, kostka sádla nebo sádlo se škvarky, 500 g hladké mouky, mouka, sůl, kmín
Recept na přípravu:
Smícháním veškerých surovin si vytvoříme těsto. Připravené těsto necháme chvíli (10 minut) odpočinout v ledničce. Z těsta tvoříme placky. Pokud se plavky lepí, lehce je pomoučníme hladkou moukou. Zelné placky pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Další recepty:
Halušky se zelím, uzeným a slaninou důkladně promícháme a podáváme.
Hlávkový salát jako příloha.
Kachna na medu zve ke stolu.
Kuře pečené na zelí rozdělíme na čtvrtky.
Boršč z hovězího a vepřového masa které vaříme v osolené vodě.
Zelná polévka s klobáskou.
Nakládané domácí kysané zelí z nakrouhaných hlávek.
Staročeská kachna pečená v troubě.
Halušky se zelím z brambor.
Zelné závitky ke kterým přidáme na každou porci lžíci kysané smetany.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Ochutnejte zelné placky, recept přináší návod na jejich přípravu.