Recepty > zelí > zelné placky z kysaného zelí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
balíček kysaného zeli, 250 g vepřového sádla, 2 lžíce kmínu, sůl, dva sáčky sušeného droždí, 3 veječné žloutky, mouka
Recept na přípravu:
Balíček kysaného zeli nadrobno pokrájíme, vymačkáme šťávu, přidáme přísady a tolik mouky, kolik se podaří zapracovat do těsta, aby z něho šly vytvářet placky. Do těsta můžeme přidat pokrájenou uzeninu, slaninu nebo drobné škvarky. Placky poklademe na plech, není třeba ho mazat, sádla už je dostatek v těstě, můžeme vyložit papírem na pečení. Necháme 30 minut odpočinout a zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Další recepty:
Zelná polévka s klobáskou.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Rajská polévka s rýží kterou do hotové polévka přidáme.
Halušky se zelím z brambor.
Zelná polévka s klobásou kterou zjemníme polévku zakysanou smetanou.
Kuře pečené na zelí rozdělíme na čtvrtky.
Chlebové placky opékáme na pánvi s několika kapkami oleje.
Zapečená rýže se zelím a vepřovým masem pečeme, dokud se nevytvoří křupavá kůrka.
Sýrové kuřecí placky podáváme s vhodnou přílohou.
Zelné závitky plněné mletým masem vložíme do trouby a 15 minut pečeme.
Zelné závitky s rýží
Ochutnejte skvělou chuť, kterou přináší zelné placky z kysaného zelí.