Recepty > zelí > zelné závitky s plátkem sýra, šunkou a vejcem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
hlávka zelí, plátkový sýr, šunka nebo šunkový salám (silnější kolečka, asi 2 mm), hladká mouka, vejce, strouhanka, olej
Recept na přípravu:
Zelí rozebereme na listy, vykrájíme košťál a listy pár minut povaříme. Scedíme a necháme vychladnout. Na list zelí položíme plátek sýra, kolečko šunky a smotáme do závitku. Závitky obalíme v klasickém trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a usmažíme v rozpáleném oleji. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.
Další recepty:
Halušky se zelím z brambor.
Zelná polévka s klobásou kterou zjemníme polévku zakysanou smetanou.
Zelné závitky ke kterým přidáme na každou porci lžíci kysané smetany.
Zapečené vepřové závitky podáváme s vhodnou přílohou, nejlépe rýží.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Zelná polévka s klobáskou.
Zapečená rýže se zelím a vepřovým masem pečeme, dokud se nevytvoří křupavá kůrka.
Palačinky plněné žampiony a kuřecím masem naplníme připravenou náplní.
Kuře pečené na zelí rozdělíme na čtvrtky.
Zelná polévka s bramborem a rozkvedlaným vajíčkem.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Ochutnejte skvělou chuť, kterou přináší zelné závitky s plátkem sýra, šunkou a vejcem.