Recepty > zelí > zelné závitky s vepřovým masem a rýží
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
hlávka bílého zelí, 200 g mletého vepřového masa, 2 větší naběračky dušené rýže, rajský protlak, kečup, olej, cibule, sůl, pepř, česnek, kysané zelí, sádlo
Recept na přípravu:
Z hlávky odtrhneme zelné listy, které omyjeme, spaříme vařící vodou a necháme okapat. Orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso, sůl, pepř a rajský protlak. Dušenou rýži propláchneme teplou vodou a smícháme s mletým masem. Směs poklademe na zelné listy. Každý list se směsí stočíme. Zbylé listy zelí nakrájíme nahrubo, poklademe na dno hrnce, posypeme kyselým zelím, na ně položíme závitky a opět zasypeme zelím. Podlijeme vodou smíchanou s kečupem tak, aby listy byly částečně pod vodou a necháme pod poklicí dusit. Přidáme lžíci sádla. Dusíme asi půl hodiny a po celou dobu podléváme, aby se závitky nepřipálily. Podáváme s chlebem.
Další recepty:
Halušky se zelím z brambor.
Zelná polévka s klobásou kterou zjemníme polévku zakysanou smetanou.
Kuře pečené na zelí rozdělíme na čtvrtky.
Játrová omáčka s rýží jako přílohou.
Zapečená rýže se zelím a vepřovým masem pečeme, dokud se nevytvoří křupavá kůrka.
Zelná polévka s klobáskou.
Zelné závitky s mletým masem před koncem pečení na chvíli odkryjeme.
Žampionová omáčka se smetanou do které přidáme ocet podle chuti.
Zelné závitky plněné mletým masem vložíme do trouby a 15 minut pečeme.
Rajská polévka s rýží kterou do hotové polévka přidáme.
Zelné závitky s rýží
Ochutnejte skvělou chuť, kterou přináší zelné závitky s vepřovým masem a rýží.