Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g másla nebo rostlinného tuku, 50 g práškového cukru, 3 vaječné žloutky, citronová kůra, 1 balíček vanilínového cukru, 450 g hrubé mouky, sůl
Kvásek: 2.5 dl mléka, 50 g droždí, 1 lžíce práškového cukru
Kapustová náplň: 1 kg očištěné hlávkové kapusty, 60 g másla nebo tuku, 100 g práškového cukru, 1 lžička mleté skořice, 100 g rozinek, trocha soli. (místo kapusty možno použít i jablka)
Recept na přípravu:
Kvásek smícháme s moukou, máslem, žloutky a solí, vymícháme a necháme kynout. Potom ho rozdělíme ne dvě části. Jednu část vyválíme, přeložíme na vymaštěný plech potřeme náplní a zakryjeme druhou částí vyváleného těsta. Povrch propícháme vidličkou, potřeme vejcem a ve vyhřáté troubě upečeme. Vychladnutý pokrájíme a pocukrujeme.
Náplň: Očištěnou kapustu postrouháme, dáme na rozpuštěné máslo a udusíme do měkka. Poté ji trochu osolíme, přidáme cukr, skořici a hrozinky, promícháme a necháme vychladnout.
Další recepty:
Zelňačka s klobásou do které přidáme kysanou smetanu na zjemnění.
Jablečný koláč s pudinkem krájíme až po úplném vychladnutí.
Chlebové placky opékáme na pánvi s několika kapkami oleje.
Zelná polévka s klobásou kterou zjemníme polévku zakysanou smetanou.
Houbové karbanátky se slaninou z čerstvých hub.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Ovocný koláč s jogurtem nakrájíme a můžeme jíst.
Kuře pečené na zelí rozdělíme na čtvrtky.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou dochutíme vegetou.
Borůvkový koláč s drobenkou vložíme do troby předem vyhřáté na teplotu 180 °C.
Zelné závitky s rýží
Ochutnejte skvělou chuť, kterou přináší zelný koláč.