Recepty > zelí > zelný koláč nasladko
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 250 g sádla, 100 g cukru krupice, 3 dl mléka, 1 vejce, 40 g kvasnic
Recept na přípravu:
Připravíme si kvásek, přidáme zbylé suroviny, vypracujeme těsto a necháme nakynout. Poté z těsta utvoříme dva velké bochánky, rozválíme je a naplníme částí nádivky. Okraje přehneme přes sebe tak, aby ji zakryly, a rozválíme na koláč. Do středu položíme zbylou zelnou náplň, posypeme drobenkou, kraje potřeme vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C. Okraje hotového koláče potřeme ještě za tepla mlékem.
Další recepty:
Borůvkový koláč s drobenkou vložíme do troby předem vyhřáté na teplotu 180 °C.
Cuketový guláš z kuřecího masa zalijeme smetanou a zamícháme.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou dochutíme vegetou.
Kuře pečené na zelí rozdělíme na čtvrtky.
Zelňačka s klobásou do které přidáme kysanou smetanu na zjemnění.
Jablečný koláč s pudinkem krájíme až po úplném vychladnutí.
Cuketa na kari s česnekem.
Zelná polévka s klobásou kterou zjemníme polévku zakysanou smetanou.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Ovocný koláč s jogurtem nakrájíme a můžeme jíst.
Zelný koláč
Ochutnejte skvělou chuť, kterou přináší zelný koláč nasladko.