Recepty

Recepty > zeleninové > zelný salát s rajčaty

Zelný salát s rajčaty

Potřebné suroviny:

1 menší hlávka bílého zelí (cca 600 g), 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 2-3 rajčata, sůl, pepř, 200-250 g kysané smetany

Postup přípravy:

Zelí nakrájíme na nudličky, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Vložíme do salátové mísy a promícháme s olejem. Česnek utřeme se solí a vmícháme do kysané smetany, vlijeme na připravené zelí, promícháme a necháme vychladit. Při podávání salát rozdělíme na porce a ozdobíme na osminky nakrájenými rajčaty. Salát podáváme s celozrnným pečivem jako lehko večeři.

Další jídla:
Tvarohová pomazánka s mrkví k namazání na chleba.
Treska s rajčaty kterou přelijeme vypečenou šťávou.
Svíčková z dýně hokaidó můžeme ji zahustit sojovou smetanou.
Zeleninová polévka s vajíčkem.
Placky z dýně Hokaido s čerstvým zeleninovým salátem.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Polévka z dýně hokaido zjemněná smetanou.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Jahodové čatní s mangem zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru.
Pečená dýně Hokkaido s brambory přelijeme ji kysanou smetanou s bylinkami.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Francouzské kuře s lilkem

Recepty
Motto

Zelný salát s rajčaty rozezní chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.