Recepty

Recepty > zelí > zelný salát se slaninou

Zelný salát se slaninou recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

hlávka zelí (800-1000 g), sůl, 1 lžíce oleje, 4-6 lžic jablečného octa, 1-2 lžíce cukru krupice, menší svazek čerstvého kopru, 150 g anglické slaniny

Recept na přípravu:

Zelí očistíme, rozčtvrtíme, vykrojíme košťál a nakrouháme na tenké nudličky. Nakrouhané zelí vložíme do mísy, osolíme a promačkáme, aby zkřehlo a pustilo šťávu. Kopr otrháme ze stonků a jemně usekáme. Zelí ochutíme octem, cukrem a vmícháme usekaný kopr a necháme chvíli odležet. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na lžíci oleje do křupava. Opečenou slaninu vmícháme do salátu a podáváme.

Další recepty:
Borůvkový koláč s drobenkou vložíme do troby předem vyhřáté na teplotu 180 °C.
Kuře pečené na zelí rozdělíme na čtvrtky.
Zelná polévka s klobásou kterou zjemníme polévku zakysanou smetanou.
Kuřecí salát s majonézou podáváme s pečivem.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou dochutíme vegetou.
Zelňačka s klobásou do které přidáme kysanou smetanu na zjemnění.
Kuřecí salát s broskví podáváme s pečivem.
Cuketa na kari s česnekem.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Salát se žampiony přelijeme zálivkou.
Zelný koláč

Recepty
Motto

Ochutnejte skvělou chuť, kterou přináší zelný salát se slaninou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.