Recepty > zelí > zelný salát se slaninou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
hlávka zelí (800-1000 g), sůl, 1 lžíce oleje, 4-6 lžic jablečného octa, 1-2 lžíce cukru krupice, menší svazek čerstvého kopru, 150 g anglické slaniny
Recept na přípravu:
Zelí očistíme, rozčtvrtíme, vykrojíme košťál a nakrouháme na tenké nudličky. Nakrouhané zelí vložíme do mísy, osolíme a promačkáme, aby zkřehlo a pustilo šťávu. Kopr otrháme ze stonků a jemně usekáme. Zelí ochutíme octem, cukrem a vmícháme usekaný kopr a necháme chvíli odležet. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na lžíci oleje do křupava. Opečenou slaninu vmícháme do salátu a podáváme.
Další recepty:
Borůvkový koláč s drobenkou vložíme do troby předem vyhřáté na teplotu 180 °C.
Kuře pečené na zelí rozdělíme na čtvrtky.
Zelná polévka s klobásou kterou zjemníme polévku zakysanou smetanou.
Kuřecí salát s majonézou podáváme s pečivem.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou dochutíme vegetou.
Zelňačka s klobásou do které přidáme kysanou smetanu na zjemnění.
Kuřecí salát s broskví podáváme s pečivem.
Cuketa na kari s česnekem.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Salát se žampiony přelijeme zálivkou.
Zelný koláč
Ochutnejte skvělou chuť, kterou přináší zelný salát se slaninou.