Recepty > polévky > zelný vývar z uzených kostí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg uzených kostí, olej nebo máslo, 2 cibule, 6 brambor, 1 sterilované zelí, bobkový list, nové koření, pepř, mléko, 2 lžíce hladké mouky, Tatra mléko, polévkové koření, sůl
Recept na přípravu:
Do rozehřátého oleje nebo másla přihodíme pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené brambory a necháme chviku dusit. Mezitím propereme zelí, pokrájíme ho na menší kousky a přidáme k bramborám spolu s uzenými kostmi. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření a pepř. Vaříme tak dlouho, až jsou maso i brambory měkké. Po uvaření kosti vyjmeme, obereme a vrátíme zpět do polévky. Do mléka vmícháme hladkou mouka a zavaříme se do polévky. Nakonec přidáme Tatra mléko. Už se nemusí vařit. Dochutí se podle potřeby s polévkovým kořením a solí.
Dobrou chuť.
Další recepty:
Bramboračka s kroupami kterou podáváme posypanou nasekanou petrželí.
Vývar z morkových kostí se zeleninou a nudlemi.
Domácí nudle z těsta.
Zapečená rýže s mletým masem a kapustou - hlávku kapusty rozkrojíme na poloviny...
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny se kterými ji podáváme.
Zelná polévka s klobásou kterou pokrájíme a osmahneme.
Zelňačka na kterou použijeme sklenici sterilovaného zelí.
Zelná polévka z kysaného zelí.
Hovězí roláda z mletého masa - do mléka přidáme na kostičky nakrájený rohlík...
Vývar z hovězího žebra a kuřecího korpusu.
Zelná polévka se sýrovým kapáním
Ochutnejte recept zelný vývar z uzených kostí.