Recepty > polévky > žemlová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Potřebné suroviny jsou napsány v textu receptu.
Recept na přípravu:
Do čtvrt až půl litru vody dáme vařit rohlík nakrájený na kolečka, přidáme nakrájenou cibuli, špetku pepře a muškátového květu, kousek tuku, rohlík rozvaříme a pak vlijeme 1 rozšlehané vejce, podle chuti dosolíme a doladíme magi kořením
Další recepty:
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Bramboráky z cukety zdobíme cherry rajčátky a salátem.
Drůbková polévka s houbami s na nudličky nakrájeným masem.
Pikantní zelňačka s brambory.
Červená zelňačka s řepou.
Fazolačka s klobásou pokrájenou.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Pekingská kuřecí polévka dochucená glutasolem.
Fazolačka s uzeným masem dosolená podle chuti.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Cibulačka se smetanou
Žemlová polévka přináší na talíře vytříbenou chuť.