Recepty

Recepty > polévky > zimní minestrone

Zimní minestrone recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 lžíce olivového oleje, 1 oloupaná a nakrájená cibule, 100 g nakrájené anglické slaniny, 2 pokrájené velké mrkve, 2 nasekané řapíky celeru, 1 středně velký brambor, 2 stroužky česneku, 400 g konzervovaných rajčat, 1 litr zeleninového vývaru, 2 lžičky sekaných šalvějových lístků, několik nakrájených listů kapusty, 400 g konzervovaných bílých fazolí, sůl, pepř, petrželka

Recept na přípravu:

Olivový olej rozehřejeme v hrnci, vsypeme nadrobno pokrájenou cibuli a slaninu a smažíme asi pět minut, až slanina začne zlátnout. Vsypeme očištěné a pokrájené mrkve, celer, brambor a oloupaný nasekaný česnek. Důkladně promícháme a asi pět minut smažíme. Přidáme rajčata, zalijeme vývarem, vsypeme šalvěj (máme-li sušenou, rozemneme ji) a uvedeme do varu. Promícháme, snížíme plamen a vaříme asi půl hodiny. Po patnácti minutách přidáme pokrájenou kapustu. Nakonec vmícháme scezené propláchnuté fazolky a petrželku, osolíme a opepříme podle chuti. Zimní minestrone podáváme s krutonky nebo pečivem.

Další recepty:
Kaše z červené čočky pro děti s mlékem.
Pyré ze sladkých brambor podáváme teplé.
Toskánská Minestrone s bazalkou.
Piškotový svítek nakrájíme na kostičky.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Salát z červené řepy smícháme se zakysanou smetanou.
Zimní zeleninová polévka kterou plníme do krabiček a zmrazíme.
Cuketa na kari do které přidáme kokosové mléko.
Italská rajčatová omáčka z konzervovaných rajčat.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Cuketová polévka s mrkví kterou podáváme s hoblinkami parmezánu.
Zelňačka s mrkví a brambory.
Rajčatová polévka minestrone

Recepty
Motto

Ochutnejte recept zimní minestrone.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.