Recepty > polévky > žížalová cibulačka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 velká cibule, 3-4 lžíce hladké mouky, hovězí (slepičí, zeleninový) bujón, sůl, 1 vejce, sádlo nebo olej
Recept na přípravu:
Na rozpáleném tuku osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme 1 lžíci mouky a opražíme. Zalijeme 1 litrem studené vody, přidáme bujón a povaříme, až je cibule měkká. Podle potřeby dosolíme. V hrnku rozmícháme vejce s moukou na řídké těstíčko. Nalijeme je do mikrotenového sáčku, ustříhneme růžek a do vařící polévky vytlačujeme "žížalky" a chvíli povaříme. Na talíři posypeme zelenou petrželkou.
Další recepty:
Hustá květáková polévka kterou zjemníme smetanou.
Květákové placičky se sýrem smažíme ze všech stran do zlatohněda.
Krkonošské kyselo s kváskem a rozkrájené brambory.
Houbová kulajda - z rozehřátého másla a mouky připravíme jíšku.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Bramboračka s houbami s drceným kmínem.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Tyrolské knedlíčky do polévky zavaříme.
Domácí nudle do polévky skladujeme je na suchém chladném místě i několik týdnů.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Květáková polévka s mrkví a petrželí.
Cibulačka z červené cibule podáváme ji se zapečenými sýrovými toustíky.
Květáková polévka s knedlíčky kterou ozdobíme zelenou petrželkou.
Květáková polévka
Žížalová cibulačka přináší na české talíře svoji chuť.