Recepty > polévky > zlatá polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg dýně nakrájené na kostky nebo 500 g nakrájené mrkve, 90 g másla, 1/4 lžičky muškátového oříšku, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 750 ml vody, 400 ml mléka, 1 lžička soli, 1 lžíce smetany, 2 lžíce sekané petrželové natě
Recept na přípravu:
V hrnci rozehřejte máslo, krátce na něm osmažte dýni nebo mrkev a přidejte vodu a koření. Uveďte do varu, přidejte mléko a vařte dokud dýně nezměkne. Nakonec přidejte sůl, smetanu a sekanou petržel. Polévku nakonec hladce rozmixujte.
Další recepty:
Boršč bez masa z tofu.
Kuřecí játra s jogurtem, bramborovou kaší nebo rýží.
Kotlety se sýrem k nimž je vhodná rýže nebo hranolky.
Zelňačka s klobásou duchucená cukrem.
Piškotový svítek nakrájíme na kostičky.
Žampionová polévka s celerem.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Smetanová žampionová polévka kterou zjemníme smetanou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Čínská krabí polévka z krabího masa.
Zelňačka s klobásou a uzeným masem nakrájeným na kousky.
Zelňačka s klobásou a houbami
Ochutnejte recept zlatá polévka.