Recepty

Recepty > omáčky > žloutková omáčka

Žloutková omáčka recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 ml silného vývaru zbaveného tuku, 60 g másla, 6 žloutků, šťáva z poloviny citronu, 1 lžíce octa, 2 lžičky cukru, sůl, bílý pepř

Jak připravit tento recept:

Do hrnce nalijeme vývar, přidáme máslo, vmícháme vaječné žloutky, citronovou šťávu, ocet, cukr a špetku soli, dle chuti pepř a vše za stálého míchání na mírném ohni zahříváme do zhoustnutí.

Další recepty:
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Kuřecí kapsa se žampiony vaříme 5 minut.
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Brusinková omáčka k masu pečenému, grilovanému či vařenému.
Koláč s tvarohem a ovocem dáme péci do předem vyhřáté trouby.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Banány v kokosovém těstíčku se sezamovými semínky.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Karbanátky z mletého masa podáváme s vařenými bramborami.
Ryby nakládané na kyselo necháme na chladném místě 10 až 14 dnů.
Tvarohová žemlovka do které přidáme sníh ušlehaný z bílků a cukru.
Žloutková kolečka

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje žloutková omáčka a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.