Recepty > omáčky > žloutková omáčka z Jugoslávie
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 vařené žloutky, 2 lžíce olivového oleje, 1 dl bílého vína, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce kaparů, 1 lžička kopru, 1 lžíce pažitky, 1 lžička estragonu, 1 lžička cukru, pepř, sůl
Jak připravit tento recept:
Prolisované žloutky spojíme s olejem, octem, vínem, pepřem, cukrem a solí. Přimícháme posekané kapary a zelené bylinky. Žloutkovou omáčku používáme na pečené ryby nebo grilované maso.
Další recepty:
Játrová omáčka s rýží dušená doměkka.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Hovězí guláš podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Zapečené brambory s vepřovým masem a houbami necháme zapékat, až se vytvoří kůrka.
Bylinková majonéza ze žloutků.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Kuřecí stehna v jogurtu upečeme.
Žloutková kolečka obalíme rozdrcenými ořechy.
Kuřecí řízky v jogurtu usmažíme.
Jemná bramborová polévka do níž přidáme kousek másla.
Koprová omáčka se smetanou.
Brusinková omáčka ke zvěřině do které vmícháme smetanu.
Rajčatová polévka s kroupami z protlaku.
Žloutková polévka se sýrem
Dozvíte se zde, jak se připravuje žloutková omáčka z Jugoslávie a recept na přípravu.