Recepty

Recepty > vánoční cukroví > žloutkové rohlíčky

Žloutkové rohlíčky

Suroviny které budeme potřebovat pro přípravu tohoto receptu:

140g cukru moučka, 280g tuku, 420g hladké mouky, 4 vařené žloutky

Postup přípravy:

Smícháme cukr moučka, mouku a najemno přistoruhané vařené žloutky. Přidáme tuk a vypracujeme těsto, které necháme odpočinout do druhého dne v lednici a poté pomocí formiček na malé rohlíčky upečeme. Necháme vychladnout, slepujeme marmeládou a konce máčíme v čokoládě.

Další recepty:
Slepované vánoční cukroví s kávovou náplní ozdobíme bílou čokoládou.
Sněhové rohlíčky s krémem a čokoládou.
Žloutková kolečka obalíme rozdrcenými ořechy.
Čokoládové hrudky s ořechy sušíme asi 35 minut.
Ruské ořechy slepujeme krémem vyšlehaným z másla a salka.
Pařížské koule obalujeme v mletých oříšcích.
Sněhové pusinky s ořechy připravíme pomocí zdobícího sáčku.
Laskonky s ořechy slepujeme krémem.
Čokoládové kostky připravíme ve vodní lázni.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Vosí hnízda s kokosem posadíme je na hnědé piškoty.
Oříškové pusinky tvoříme pomocí lžičky.
Žloutkové košíčky poléváme čokoládou.
Sněhové rohlíčky

Recepty
Motto

Žloutkové rohlíčky přináší na vánoční stoly recept na tuto pochoutku.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.