Recepty > vánoční cukroví > žloutkové rohlíčky
Suroviny které budeme potřebovat pro přípravu tohoto receptu:
140g cukru moučka, 280g tuku, 420g hladké mouky, 4 vařené žloutky
Postup přípravy:
Smícháme cukr moučka, mouku a najemno přistoruhané vařené žloutky. Přidáme tuk a vypracujeme těsto, které necháme odpočinout do druhého dne v lednici a poté pomocí formiček na malé rohlíčky upečeme. Necháme vychladnout, slepujeme marmeládou a konce máčíme v čokoládě.
Další recepty:
Slepované vánoční cukroví s kávovou náplní ozdobíme bílou čokoládou.
Sněhové rohlíčky s krémem a čokoládou.
Žloutková kolečka obalíme rozdrcenými ořechy.
Čokoládové hrudky s ořechy sušíme asi 35 minut.
Ruské ořechy slepujeme krémem vyšlehaným z másla a salka.
Pařížské koule obalujeme v mletých oříšcích.
Sněhové pusinky s ořechy připravíme pomocí zdobícího sáčku.
Laskonky s ořechy slepujeme krémem.
Čokoládové kostky připravíme ve vodní lázni.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Vosí hnízda s kokosem posadíme je na hnědé piškoty.
Oříškové pusinky tvoříme pomocí lžičky.
Žloutkové košíčky poléváme čokoládou.
Sněhové rohlíčky
Žloutkové rohlíčky přináší na vánoční stoly recept na tuto pochoutku.