Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > zmrzlinové laskonky

Zmrzlinové laskonky

Suroviny potřebné pro přípravu:

nenaplněné laskonky (domácí nebo koupíme), vanilková nebo čokoládová zmrzlina nebo polárkový dort
Poleva: 100g čokolády na vaření, 70g másla nebo 100% tuku
ovoce na ozdobu

Recept na přípravu:

Nakrájíme ovoce.
Ve vodní lázni v kastrůlku rozpustíme nalámanou čoikoládu s tukem, mícháme, až je poleva hladká a spojí se.
Na laskonku dáme kopeček zmrzliny, lžičkou přelijeme polevou (která hned ztuhne), na talířku ozdobíme ovocem a hned podáváme.

Další recepty:
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Domácí smetanová zmrzlina zmražená v mrazáku.
Jablečný koláč na plech potřeme polevou.
Jahodová zmrzlina do formiček nebo mističek.
Domácí zmrzlina bez přístroje polít čokoládovou polevou.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Jahodová dřeň kterou dáme zmrazit.
Domácí zmrzlina z kysané smetany a ovoce.
Domácí ovocná dřeň kterou nechte zamrazit.
Jablečná dřeň rozmixovaná ručním mixérem.
Havana dort ozdobíe mletými lískovými ořechy.
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Jahodová polévka

Recepty
Motto

Zmrzlinové laskonky vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.