Recepty

Recepty > omáčky > znojemská omáčka v papiňáku

Znojemská omáčka v papiňáku recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g vepřového masa, sůl, mletý pepř, olej, cibule, 3 lžíce plnotučné hořčice, lžička mleté papriky, 4 kyselé okurky, 2 tenké párky, 2 uvařená vejce, 1 masox, instantní jíška

Jak připravit tento recept:

Maso nakrájíme na plátky nebo menší kousky. Naklepeme, osolíme, opepříme z obou stran a opečeme na rozehřáté pánvi s olejem do hněda společně s nadrobno pokrájenou cibulkou. Přendáme do papiňáku, přidáme hořčici, mletou papriku, zalijeme vodou (podle toho, kolik chceme mít omáčky), přidáme 1/2 nadrobno nakrájených okurek a vaříme 30 minut. Poté přidáme nakrájené párky, zbytek okurek a nakrájená vajíčka. Dochutíme a zahustíme instantní hnědou jíškou. Znojemskou omáčku v papiňáku podáváme s rýží, knedlíkem nebo těstovinami.

Další recepty:
Rychlá smetanová omáčka se šunkou kterou solíme až nakonec.
Domácí tatarka potěší chuťové pohárky.
Chilli con carne z fazolí.
Bílé fazole v chilli omáčce s kuřecím masem podáváme s pečivem.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu na balení.
Vepřové nudličky na víně podlijeme červeným vínem.
Znojemská omáčka s okurkami.
Dozvíte se, jak se dá připravit chilli omáčka tak, aby náležitě pálila.
Marinované kuře podáváme s rýží nebo bramborem.
Vepřové plátky na žampionech zředíme vývarem.
Znojemský guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Houbová omáčka se smetanou dochutíme citronovou šťávou.
Koprová polévka ozdobená rozpůleným natvrdo uvařeným vejcem.
Smetanová omáčka

Recepty
Znojemská v papiňáku

Dozvíte se zde, jak se připravuje znojemská omáčka v papiňáku a recept na ni.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.