Recepty > omáčky > znojemský guláš v bochníku chleba
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
hovězí kližka, tuk, cibule, hladká mouka, bochník chleba, masový vývar, sterilované okurky, mletá paprika, kmín, mletý pepř, sůl
Jak připravit tento recept:
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme na jemno a na tuku ji restujeme dozlatova. Poté přidáme maso a za stálého míchání pokračujeme v restování. Na osmažené maso přidáme mletou papriku, kmín, pepř a sůl, mírně podlijeme vývarem a přikryté pokličkou dusíme do poloměkka. Šťávu vyrestujeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, krátce zasmahneme, zalijeme vývarem a vaříme až maso zcela změkne. Poté maso přendáme do jiného kastrolu. Okurky hrubě nakrájíme a přidáme je k masu a poté na vše přecedíme omáčku. Podle chuti můžeme i přidat lák z okurek. Guláš už nevaříme, pouze ho udržujeme teplý. Bochník chleba odřízneme ve vrchní části a vršek necháme stranou. Chléb vložíme do trouby prohřát. Vnitřek vydlabeme, vložíme do něj porci guláše, přikryjeme vrškem bochníku a podáváme.
Další recepty:
Bílé fazole v chilli omáčce s kuřecím masem podáváme s pečivem.
Znojemská omáčka s okurkami.
Boloňské špagety ke kterým nakonec přidáme tymián a bazalku.
Houbová omáčka se smetanou dochutíme citronovou šťávou.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu na balení.
Marinované kuře podáváme s rýží nebo bramborem.
Boloňská omáčka na špagety které podáváme posypané strouhaným sýrem.
Domácí tatarka potěší chuťové pohárky.
Chilli con carne z fazolí.
Dozvíte se, jak připravit chilli omáčku tak, aby náležitě pálila.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Znojemský guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Boloňská omáčka dušená na mírném plameni pod pokličkou.
Znojemský guláš z vepřového masa
Dozvíte se zde, jak se připravuje znojemský guláš v bochníku chleba a recept na něj.