Recepty > omáčky > znojemský guláš z vepřového masa
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 lžic sádla, 2 středně velké cibule, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 500 g vepřového masa, sůl, 2 sterilizované okurky
Jak připravit tento recept:
Na větší části sádla zpěníme jednu nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a na kostky pokrájené maso, které ze všech stran osmažíme, osolíme a mírně podlité dusíme doměkka. Do hotového guláše přidáme na nudličky nakrájené okurky. Podáváme s houskovým knedlíkem a povrch guláše při podávání posypeme osmaženými kroužky cibule.
Další recepty:
Houbová omáčka se smetanou dochutíme citronovou šťávou.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu na balení.
Bílé fazole v chilli omáčce s kuřecím masem podáváme s pečivem.
Marinované kuře podáváme s rýží nebo bramborem.
Boloňská omáčka na špagety které podáváme posypané strouhaným sýrem.
Domácí tatarka potěší chuťové pohárky.
Chilli con carne z fazolí.
Boloňské špagety ke kterým nakonec přidáme tymián a bazalku.
Znojemská omáčka s okurkami.
Dozvíte se, jak připravit chilli omáčku tak, aby náležitě pálila.
Vepřové plátky na žampionech zředíme vývarem.
Znojemský guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Boloňská omáčka dušená na mírném plameni pod pokličkou.
Smetanová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje znojemský guláš z vepřového masa a recept na něj.