Recepty > polévky > zuppa pavese
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr čirého hovězího vývaru, 60 g másla, 60 g strouhaného parmezánu, 4 vejce, sůl, 4 krajíčky bílého toastového chleba
Recept na přípravu:
Hovězí vývar nalijeme do velkého hrnce se silným dnem a pomalu zahřejeme. Máslo rozpustíme na pánvi na smažení a opékáme na něm 4-5 minut po obou stranách dozlatova toastový chléb. Opečený chléb odložíme na vrstvu papírových ubrousků, aby se z něj odsál přebytečný tuk a rozdělíme do misek. Dvě třetiny parmezánu nasypeme na krajíčky chleba. Na každý krajíček rozklepneme 1 vejce, podle chuti dosolíme a posypeme zbývajícím parmezánem. Do misek pak opatrně nalijeme vývar a podáváme.
Další recepty:
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou se žloutkem.
Pikantní zelňačka a brambory.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucená polévkovým kořením.
Smetanová omáčka na těstoviny ze slaniny a fazolových lusků.
Česnečka recept na vaření.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Italská zeleninová polévka minestrone
Zuppa pavese má své chuťové kouzlo.