Recepty > omáčky > zvěřinová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g rybízového džemu, 250 g brusinkového kompotu, 30 g hořčice, 25 g kečupu, 1 g mletého zázvoru, 150 ml červeného vína, 100 ml citronové šťávy, 10 ml worchesterové omáčky, 1 pomeranč (šťáva i kůra)
Jak připravit tento recept:
Smícháme rybízový džem, brusinkový kompot, červené víno a hořčici, přidáme kečup, zázvor, worchesterovou omáčku, citronovou a pomerančovou šťávu. Nakonec do omáčky dáme jemně nakrájené nudličky z pomerančové kůry podušené v malém množství vody. Vše dobře promícháme.
Další recepty:
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Tvarohová žemlovka do které přidáme sníh ušlehaný z bílků a cukru.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Kuřecí kapsa se žampiony vaříme 5 minut.
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Brusinková omáčka k masu pečenému, grilovanému či vařenému.
Koláč s tvarohem a ovocem dáme péci do předem vyhřáté trouby.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Banány v kokosovém těstíčku se sezamovými semínky.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Karbanátky z mletého masa podáváme s vařenými bramborami.
Ryby nakládané na kyselo necháme na chladném místě 10 až 14 dnů.
Žloutková kolečka
Dozvíte se zde, jak se připravuje zvěřinová omáčka a recept na přípravu.